Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018

Buurtgids verwelkomt alle nieuwe bewoners!

Geplaatst op 13 september 2017, 21:49 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
Een mooi initiatief afkomstig uit de Indische Buurt. Dit jaar wordt het in andere buurten van Oost verder uitgerold. Mogelijk wordt deze vorm ook op Ijburg ingezet rondom de komst van statushouders. Het zou dan onderdeel gaan uitmaken van het project ‘Integratie van statushouders versterken’ .

Een lokale gids zorgt ervoor dat nieuwe bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijk rondwandeling. Deze wandeling vindt éénmaal per maand plaats. De nieuwe bewoners worden vanuit de gemeente uitgenodigd voor de tour.

De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel mogelijk worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Gebaseerd op ervaring uit een pilot in de Indische Buurt is gebleken dat 1 op de 5 mensen zich daadwerkelijk voor de buurt gaat inzetten.

Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en participeren naar hun beste vermogens. Wij willen mensen samen brengen om zo het onderling vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.

Bekijk de video van de eerste tour in de Indische Buurt via www.buurtgids.nl

Gewenst resultaat Mensen de weg wijzen waardoor ze geënthousiasmeerd worden zich in te zetten voor de buurt en hun buren.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Financiële dekking:
  • Gebiedsbudget: 18.000,00 - Door professionals en buurtvrijwilligers uitgevoerd
Deel dit:
3 reacties

Manuela Smith

Ja
do 14 september 2017 17:12

Linda Vosjan

Ja
do 14 september 2017 20:33

Marinus Knulst

Ja
vr 15 september 2017 09:47
Wil je reageren? Meld je dan aan.