Bericht

Wil je nieuwe buren leren kennen? Wil je iets betekenen voor je buurt?

Geplaatst op 7 februari 2020, 11:29 uur

De Wereldhuiskamer op SET is op zoek naar jou!

De Wereldhuiskamer is een uniek klein community centrum, dat de  afgelopen 1,5 jaar ontstaan is uit het WARM WELKOM Buurtinitiatief voor nieuwe IJburgers (jonge statushouders en Nederlanders,18-28 jaar,afkomstig uit meer dan 19 landen) in wooncomplex Set. 

De ruimte is gezamenlijk ingericht en afgebouwd en uitgegroeid tot een gezellige plek waar de hele buurt, Set-bewoners en bewoners buiten set, met diverse achtergronden, interesses, nationaliteiten, leeftijden en seksen elkaar ontmoeten en allerlei activiteiten samen uitvoeren. 

WAT KAN JE ER DOEN?

Het programma wordt door bewoners bedacht en uitgevoerd en is heel gevarieerd. Momenteel zijn er gitaarlessen, kookclub (recepten uit verschillende culturen uitwisselen en proeven), taaltheater (op speelse wijze beter Nederlands leren), thema-avonden, cultuurfeesten , Connect Cafe,  No-Waste diners, filmavonden en nog veel meer.

De Wereldhuiskamer is 'voor de buurt, door de buurt' en wordt gedragen door vrijwilligers. Deelname aan activiteiten is daarom bijna altijd kosteloos of hooguit tegen een kleine donatie van 1 of 2 euro.

RUIMTE VOOR JOUW EIGEN IDEEEN?

In De Wereldhuiskamer staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren, jezelf verder ontwikkelen en het in de praktijk brengen van je eigen ideeën centraal. 

We hebben geen standaard jaarprogramma en maken het programma helemaal zelf : buren voor buren. Als je een leuk idee hebt dan komen we graag met jou in contact. Als nodig krijg je support met het uitvoeren van je idee. 

Als je nog meer wil dan is er het  hosting team!

Wil jij je echt eigenaar voelen van deze mooie ruimte en je best doen om faciliteiten, het programma en de de sfeer in Set en de buurt beter te maken? Hosts zetten zich (gemiddeld) een paar uur per week in om de ruimte schoon, netjes en veilig te houden en leuke ideeën voor sociale en culturele activiteiten uit te (helpen) voeren. 

Info en aanmelden op: info@set-ijburg.nl

Illustration
 
Deel dit: