Bericht

Zaterdag 25 mei 2019 gaat het nieuwe Strand IJburg open

Geplaatst op 23 mei 2019, 17:30 uur

Goed nieuws! ZATERDAG 25 mei om 10.00 is het strand van IJburg open voor publiek. De provincie Noord Holland heeft op woensdag 22 mei een laatste veiligheidsinspectie gehouden en het strand mag open.

De gemeente moest een eerdere opening van het strand IJburg op woensdag 1 mei helaas uitstellen. Dit omdat ondanks inspanningen bleek dat het zandniveau op het strand op een enkele plek nog net niet voldoende was. In overleg met de provincie Noord-Holland werd daarom besloten nog geen publiek op het strand toe te laten. Er moet eerst een aantal extra maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat we veilig aan het nieuwe strandseizoen kunnen beginnen. Na een laatste veiligheidsinspectie is besloten dat het strand open mag.

Hoe kom ik er?
Volg de Pampuslaan richting Lolaland en u vindt Strand IJburg aan de linkerzijde. Het strand is het beste bereikbaar met de fiets of OV. Er zijn door bouwwerkzaamheden minder parkeerplaatsen beschikbaar. Mindervaliden bereiken het strand via het rolstoel-/rollatorvriendelijke pad.


Voorzieningen
Op het strand zijn een EHBO-post, strandtoezicht en toiletten aanwezig. Ook zijn er 3 sportvelden voor vrij gebruik. Aan het begin van de zomer komen er enkele foodtrucks te staan, Lolaland verkoopt ook eten en drinken. Om het strand afvalvrij te houden staan er verspreid over het strand prullenbakken. Gooi al je afval in de bakken. Honden, kampvuren en barbecueën zijn niet toegestaan op het strand. Samen houden we het strand schoon!


Strandtoezicht
Er is dagelijks tussen 11.00 en 19.00 uur strandtoezicht aanwezig.
Bemensing strandtoezicht is afhankelijk van de weersomstandigheden.
Zwemmen kan veilig binnen de ballenlijn. Buiten de ballenlijn zwemmen is gevaarlijk en daarom niet toegestaan. Andere vormen van watersport zijn niet toegestaan binnen de ballenlijn.

Voor overige waterrecreatiesporten is het belangrijk om buiten het werkterrein te blijven.
Het werkterrein is op het water afgezet met gele boeien en op het land met een vast hekwerk.

Samen veilig
Op het land in de directe omgeving van het strand, zijn er nog volop werkzaamheden. Die delen zijn afgezet met hekken, omdat het er gevaarlijk is. Het is daarom niet toegestaan om over de hekken te klimmen. Volg altijd de aanwijzingen op de borden en zwem alléén binnen het toegestane gebied. Samen houden we het veilig!

Illustration
 
Deel dit: