Bericht

Eerste Groencafe op IJburg

Geplaatst op 1 februari 2019, 10:54 uur

Kom langs, laat je inspireren om een stap naar een groener leven te nemen én ontmoet anderen die lokaal daar al mee bezig zijn. Dit is de insteek van Groen-café op IJburg.

Als ik zelf een duurzame stap wil maken waar vind ik mensen die mij kunnen helpen? Dit kan zijn over energietips, groen in de buurt / openbare ruimte (geveltuin of boomspiegel), etensresten verwerken tot lekker eten, Repaircafe, spullen een tweede kans geven, wormenhotel, moestuinen, zero waste, geld besparen met groen doen. Wat kan ik zelf en waar kan ik iets samen doen. Luisteren naar elkaar en samen doen!! Heb jij iets wat je wil delen: kom vooral langs!

De eerste bijeenkomst is in de Ontmoetingsruimte van Set ( Erich Salomonstraat 137 – 151, achter speeltuin Daguerrestraat). Bij deze bijeenkomst zal Marika D samen met deelnemers een Misosoep maken. Een van de ingrediënten is de rettich die groeit in de moestuinbakken op Set. Marika heeft de rettich thuis gezaaid, de kleine stekjes heeft de moestuingroep geplant en de droge zomer van veel water voorzien. Als de kou de rettich / daikon niet heeft aangetast, gaan we eerst oogsten en dan de Miso maken.

Info: zie agenda op 8 februari. Aanmelden: groen@set-ijburg.nl

 

Illustration
 
Deel dit: