Geselecteerde berichten van IJburg-TVSET zet de deuren open

geplaatst: 11 september 2018

Op donderdagavond 6 september organiseerde SET, de huisvesting voor statushouders op IJburg , een open avond voor alle bewoners van IJburg. Onze verslaggeefster Machteld Wentzel nam ook een kijkje en sprak er met de buurtbewoners, organisatie en uiteraard de bewoners zelf.

Taalcafé opent met Taalfeest in Flexbieb

geplaatst: 19 juni 2018

Een van de initiatieven in het kader van de komst van de statushouders is het Taalcafé in de Flexbieb. Op een informele manier kan je hier Nederlands leren met behulp van vrijwilligers . Iedereen is welkom en het Taalcafé is elke woensdag en vrijdag open van 17.00-19.00. Inge Bevers nam haar eerste les.

Statushouders en studenten krijgen de sleutel van SET

geplaatst: 31 mei 2018

Dinsdag 29 mei was het dan zover. Studenten en statushouders kregen de sleutel van hun woning in SET aan de Daguerrestraat. Ze kunnen beginnen met het inrichten van hun woning en kennismaken met de buurt. Bewoners hadden al veel huisraad voor ze verzameld en zaterdag 2 juni is er ook een weggeefmarkt bij SET. Machteld Wenzel was erbij.

IJburgers verwelkomen statushouders

geplaatst: 24 april 2018

Vorige week kwamen statushouders naar IJburg om hun huurcontracten te ondertekenen. Zij werden hartelijk ontvangen door buurtbewoners in de Binnenwaai en de Flexbieb.

Tafeltennissen doe je ook op IJburg

geplaatst: 26 maart 2018

Op IJburg kan je veel sporten beoefenen. Maar wist u dat er ook een tafeltennisclub is? En dat al 3 jaar! Robert Boerleider ging poolshoogte nemen tijdens een onlangs gespeeld ouder-kind toernooi.

camera en montage: Onno Kuyt

Statushouders voor het eerst op IJburg

geplaatst: 20 maart 2018

Op het IJburgcollege was dinsdagochtend 20 maart een bijeenkomst voor de toekomstige bewoners, statushouders op Kavel 13 A,. Zij werden over een aantal praktische zaken geïnformeerd inzake hun komst naar IJburg. Na afloop werden zij door buurtbewoners door de wijk meegnomen om hun toekomstige huis te bekijken. Lianne Zandstra liep mee.

Eerste meetup over komst statushouders op kavel 13A

geplaatst: 26 juli 2017

Kort na de zomervakantie zal gestart worden met de bouw van woningen op kavel 13A. Om bewoners zo goed mogelijk te informeren over het verloop hiervan en het toekomstige beheer organiseert het stadsdeel meetups waarin alle informatie beschikbaar wordt gesteld en bewoners ook met eigen ideeën kunnen komen. Maandag 10 juli was de eerste sessie in de Flexbieb. Verslag Suzanne Spliethoff

IJburg is een initiatief rijker: Expeditie IJburg Rijker

geplaatst: 13 juli 2017

Er is veel te doen over de komst van de statushouders op Kavel 13A. IJburgers Kamille Kres, Paul Engel, Safoan Mokhtari, Ansella Nieuwboer en Jeroen van Kemenade willen graag een bijdrage leveren aan een goede integratie van de statushouders op IJburg EN het opnemen voor de omwonenden van Kavel 13A, die geconfronteerd worden met de komst van 180 statushouders en studenten. Machteld Wentzel sprak met Paul Engel over de plannen van Expeditie IJburg Rijker

Pittige bewonersbijeenkomst over komst statushouders Kavel 13A

geplaatst: 23 november 2016

Op 17 november is er een tweede bewonersbijeenkomst geweest over de inrichting van Kavel 13 A i.v.m. de komst van statushouders. Met de bijeenkomst in het IJburgcollege, georganiseerd door het buurtinitiatief Kavel 13A, trachten de bewoners meer draagvlak en ideeën te vergaren voor hun plannen richting gemeente.

Onder de bewoners was opvallend veel ontevredenheid over hoe het traject nu loopt en de houding van de gemeente.

Een verslag van Suzanne Spliethoff en Noud Bruinier